Lucian Onea și Mircea Negulescu îi acuză pe șefii Secției speciale de constituire de grup infracțional organizat sub coordonarea lui Sebastian Ghiță

Fostul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, a depus o plângere penală împotriva șefului Secției speciale pentru anchetarea magistraților, Gheorghe Stan, și a adjunctului său, Adina Florea. Surse judiciare au precizat pentru G4Media.ro că sesizarea a fost depusă, înainte de Paști, la Parchetul General, care a declinat-o Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ), singura competentă să îi cerceteze pe magistrați.

Florea și Stan sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat şi favorizarea făptuitorului. În cazul Adinei Florea, se face referire și la acuzații de represiune nedreaptă și inducerea în eroare a organelor judiciare. Şefului ei, Gheorghe Stan, i se reproșează complicitatea la represiune nedreaptă. Acuzaţiile sunt legate de scandalul care vizează procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Structura teritorială Ploieşti, între care procurorul suspendat Lucian Onea, cercetat sub control judiciar.

Și Mircea Negulescu ar fi depus o plângere penală la Secția Specială împotriva Adinei Florea, pe care o acuză de compromiterea intereselor justiției, potrivit G4Media.ro.

Citiți și: Klaus Iohannis a semnat decretul privind excluderea din magistratură a lui Mircea Negulescu

În sesizarea depusă la Parchetul General se arată că grupul infracţional organizat ar fi condus de către fostul parlamentar Sebastian Ghiţă, împreună cu fraţii Andreea şi Vlad Cosma, care au cooptat alături de ei ofiţeri de poliţie din Prahova, precum şi procurori, toţi inculpaţi în dosare instrumentate de DNA Ploieşti. Potrivit plângerii, scopul grupării ar fi favorizarea lui Ghiţă, inculpat în mai multe dosare de corupţie, dar şi obţinerea unor soluţii favorabile în instanţă în dosarele în care membrii grupului sunt direct interesaţi.

Citiți și:   Tot DNA Ploiești, cercetat pentru grup infracțional organizat 

Citiți mai multe pe G4Media.ro.

Image
Image
Image
Image