UPDATE | Ludovic Orban s-a răzgândit în privința închiderii școlilor și a grădinițelor

UPDATE | Ludovic Orban s-a răzgândit în privința închiderii școlilor și a grădinițelor

Premierul interimar Ludovic Orban nu susține suspendarea cursurilor în învățământul preuniversitar ca măsură împotriva răspândirii coronavirusului. Conform declarației făcute luni, la finalul Biroului Permanent al PNL, acesta a invocat faptul că nu toate familiile vor avea posibilitatea să le asigure copiilor supraveghere în timpul în care cei mici ar fi trebuit să fie la școală sau la grădiniță.

“Am văzut că toată lumea se pricepe la toate măsurile pe care ar trebui să le ia Guvernul. Această măsură este în analiză. Nu este o măsură care poate fi luată uşor, pentru că o măsură de închidere a şcolilor perturbă procesul educaţional şi lipseşte copiii, elevii, de posibilitatea de a primi toate informaţiile, cunoştinţele necesare şi de a crea un gol în ceea ce priveşte derularea serviciului educaţional. Este o măsură care într-un fel trebuie pregătită. Puneţi-vă întrebarea ce fac copiii care nu se mai duc la şcoală? Rămân acasă. Pot să stea ei sub supraveghere? Există în fiecare familie un bunic sau o bunică sau un membru al familiei – mama sau tata – care nu lucrează? Copiii nu pot fi lăsaţi fără supraveghere, pentru că, altfel, dacă nu-i mai ducem la şcoală şi îi lăsăm acasă fără supraveghere, s-ar putea să fie cu un grad de expunere mai mare la riscul de contaminare decât dacă se duc la şcoală într-un cadru organizat, aflaţi sub supravegherea cadrelor didactice. Astfel de măsuri trebuie luate după o analiză foarte serioasă, atunci când există cu adevărat toate argumentele pentru a putea lua această decizie. Avem ca punct de analiză din nou pe ordinea de zi a Comitetului naţional pentru situaţii de urgenţă acest punct, această analiză pe care o facem”, a spus Orban la finalul Biroului Permanent Naţional al PNL, potrivit edupedu.ro.

Premierul participă, la această oră, la şedinţa Consiliului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă în care se discută propunerea Colegiului tehnico-ştiinţific de a suspenda cursurile pentru toate şcolile din ţară în perioada 10 martie-21 aprilie 2020.

UPDATE - Schimbare radicală de poziție a premierului interimar, cu privire la măsura suspendării cursurilor în învățământul preuniversitar!. ”Cred că dacă există cel mai mic risc va trebui să suspendăm activitatea în învățământul preuniversitar. Va trebui să discutăm perioada (de închidere a școlilor – n.red.)”, a declarat luni după-amiază premierul Ludovic Orban în deschiderea ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență, notează g4media.ro.

 

 

Image
Image
Image