MAI nu mai organizează, în acest an, admitere la școlile postliceale de agenți de poliție

Anunț fără precedent al Ministerului Afacerilor Interne! Școlile postliceale pentru pregătirea agenților și subofițerilor nu vor mai organiza, în acest an, sesiunea de vară a admiterii, pentru că unitățile de învățământ sunt pline până la refuz.

Singura sesiune din 2019 rămâne cea organizată la începutul anului.

"La momentul actual, în aceste școli se pregătesc (școlile de agenți și subofițeri ale MAI), la capacitate maximă, două serii de elevi, totalizând peste 5.750 de elevi. În aceste condiții, în anul calendaristic curent NU VA EXISTA posibilitatea tehnică pentru a mai putea fi organizată o nouă sesiune de admitere. O nouă sesiune de admitere la școlile postliceale ale M.A.I. va fi organizată în prima parte a anului 2020, conform graficului ce va fi comunicat din timp. Nu se va introduce limita de înălțime. Singurele sesiuni de admitere care se vor organiza anul acesta sunt cele de la Academia de Poliție și instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale care pregătesc personal pentru nevoile M.A.I.", a anunțat Ministerul Afacerilor Interne.

La Câmpina funcționează cea mai mare școală de de agenți de poliție. Numai la sesiunea din ianuarie, aici au fost scoase la concurs 1.300 de locuri.

De doi ani, MAI a redus durata de școlarizare în aceste unități de învățământ și a introdus două sesiuni de admitere pe an, în loc de una. Măsurile au fost luate în încercarea de a reduce deficitul de personal din sistem.

Ministerul de Interne anunţă că va organiza, însă, sesiunea de admitere iulie-august, la Academia de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza”. Vor fi organizate concursuri de admitere pentru toate specializările, iar recrutarea candidaţilor va începe în luna aprilie.

Detaliile privind admiterea în unitățile de învățământ ale MAI pot fi consultate AICI.

 

 

Image
Image
Image
Image