Măsuri extreme, în Prahova, după ce au fost confirmate cinci noi focare de pestă porcină africană. Au apărut suspiciuni la Pucheni, dar și în zona Mănești

Autoritățile din Prahova au primit, marți, confirmarea a cinci noi focare de pestă porcină africană în județul Prahova, numărul total ajungând, astfel, la 15, identificate în decurs de o săptămână. Noile focare au fost confirmate în comuna Târgșoru Vechi-sat Târgșoru Vechi, comuna Poienarii Burchii - sat Poienarii Vechi, în comuna Gorgota - sat Fînari, în comuna Poienarii Burchii - sat Poienarii Rali, în comuna Brazi - sat Brazii de Jos.

Prefectura Prahova a mai anunțat că și două noi suspiciuni au apărut în județ, la un porc domestic într-o gospodărie din comuna Puchenii Mari - sat Puchenii Moşneni şi  la un porc mistreţ vânat în Fondul de Vânătoare 15 Măneşti, aparţinând AJVPS Prahova. Analizele efectuate de DSVSA Prahova au ieșit pozitive, ele fiind trimise pentru confirmare la IDSA Bucureşti.

Autorităţile locale continuă recensământul suinelor din zonele afectate de PPA, iar echipajele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova efectuează controale în trafic. Verificările vizează autovehiculele care pot transporta animale/carne/produse din carne de porc pe căile rutiere. Până acum nu au fost descoperite situații de acest fel.

În contextul extinderii pestei porcine africane, în prahova s-a trecut, de marți după-amiază, la uciderea preventivă a porcilor. Deocamdată, măsura se aplică în patru sate ale comunei Poienarii Burchii și vizează sacrificarea a 138 de suine din 60 de gospodării.

Citiți și:    PESTA PORCINĂ AFRICANĂ | În Prahova a început UCIDEREA PREVENTIVĂ a porcilor. Aproape 150 de animale sacrificate, marți și miercuri, în cea mai afectată comună

  

Image
Image
Image
Image