Ministrul Apelor vine în Prahova, după calamităţi. Autorităţile promit ajutoare de urgenţă pentru familiile afectate

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, şi-a programat luni o vizită în judeţul Prahova, urmând să ajungă în mai multe localităţi afectate vineri de calamităţi. După tragediile din Prahova, autorităţile anunţă că sunt toate şansele ca oamenii afectaţi să primească ajutoare, sub formă de bani şi produse, din partea Guvernului.

Vizita de lucru a ministruluI Deneş urmează să înceapă luni, de la ora 10.00, în comuna Sângeru. Aici au fost afectate de inundaţii mai multe gospodării. S-a produs o viitură puternică, iar o femeie şi patru copii au fost luaţi de ape. Potrivit martorilor, aceştia erau în casa familiei în momentul în care apa a "năvălit", ei fiind văzuţi plutind, pentru scurt timp, pe o saltea. Femeia a fost salvată de un localnic, însă cei patru copii nu au mai fost găsiţi la momentul respectiv. Abia vineri seară a fost găsit, fără suflare, unul dintre ei, iar sâmbătă dimineaţă au fost recuperate şi trupurile altor doi.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Bilanţul ISU Prahova după vijeliile de noaptea trecută: 3 morţi, 129 de persoane evacuate, sute de gospodării inundate

O fetiță de 9 luni și un băiat de 6 ani, luați de viitură în Prahova, au fost găsiți fără suflare sâmbătă dimineață

Conform programului oficial anunţat de autorităţi, ministrul Apelor vrea să inspecteze situaţia din Jugureni, în urma calamităţilor. În aceeaşi zi, de la ora 11.30, el urmează să ajungă şi în Lapoş, o altă localitate din estul judeţului Prahova lovită puternic de furtuna de vineri seară şi din noaptea de vineri spre sâmbătă.

CITIŢI ŞI:

Drumuri şi podeţe distruse de furtună, în comunele Jugureni şi Apostolache din Prahova

De asemenea, ministrul şi-a trecut în programul oficial şi o deplasare în Podenii Noi, pentru prezentarea unui obiectiv de investiţii derulat pentru regularizarea pârâului Matiţa şi consolidarea malurilor.

Totodată, reprezentanţii Prefecturii Prahova au confirmat că au început demersurile astfel încât locuitorii din zonele lovite de calamităţi să primească ajutoare de la Guvern.

(Foto: ISU Prahova)

Image
Image
Image