Ministrul de Interne a anunțat razii fără precedent, în toată țara. Sunt vizați șoferii care iau persoane "la ocazie"

Ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor, a cerut Poliției să demareze de îndată controale la nivel național, fiind vizați transportatorii de persoane și în special cei care efectuează această activitate fără a avea autorizații în acest sens. Practic, verificările urmăresc, în special, depistarea conducătorilor auto care iau pasageri "la ocazie", iar verificările sunt cât se poate de justificate pentru că aceștia au ajuns să reprezinte o adevărată tagmă.

Controalele sunt dispuse în plină anchetă în cazul Caracal, referitor la Alexandra și Luiza, cele două fete care au dispărut după ce au fost luate la ocazie de un individ care se ocupa cu transport neautorizat de persoane. Printre altele, cercetările au scos la iveală faptul că, în zona Caracal, foarte multe persoane apelează la acești transportatori, în lipsa alternativelor oferite de transportul public, deoarece cursele către și dinspre oraș sunt foarte rare.

"Desfășurate în toată țara, acțiunile vizează, în principal, depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane, punând în pericol pasagerii. În același timp, vor fi sancționate orice alte încălcări ale OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată.  În controalele din trafic, dar și de la sediile societăților comerciale, sunt vizate atât persoanele fizice neautorizate, cât și firmele care realizează astfel de activități, contra cost, fără licență și autorizație de transport. Acțiunile vor fi concentrate în special în apropierea zonelor de îmbarcare și debarcare a pasagerilor din stațiile pentru mijloacele de transport în comun, gări, autogări sau pe traseele de deplasare ale acestor autovehicule.  În activități, alături de polițiști rutieri, de ordine publică, de investigarea criminalității economice și de la transporturi, vor fi angrenați și specialiști ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă",  a anunțat MAI.

"Am dispus ca, începând de ieri, Politia sa înceapă identificarea si verificarea celor care fac transport ilegal de persoane în toată țara. Desfășurată timp de 8 zile în primă fază, acțiunea vizează depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane", a declarat Mihai Fifor.

 

Image
Image
Image
Image