Ministrul Predoiu vrea să rezolve scandalul cu Austria pe calea diplomatică, NU în instanță. Ideea lui Ciolacu, ”prematură”

scandalul cu Austria
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, este de părere că decizia anunțată de premierul Marcel Ciolacu, privind acționarea în instanță a Austriei, din cauza blocării aderării României la Schengen, este ”o idee prematură”.

El a fost întrebat într-o emisiune televizată dacă acţiunea anunţată de premierul Marcel Ciolacu, că România va acţiona la Curtea Europeană de Justiţie, ajută sau nu.

“Domnul prim ministru, cu care am discutat după ce a făcut această declaraţie, ar fi enunţat o posibilitate tehnică. Asta nu înseamnă că România se duce mâine şi bate la uşa CJEU. Este o idee care deocamdată este, după părerea mea, prematură, dar ea a fost enunţată ca posibilitate. Deci, calea diplomatică primează, în sensul că şi premierul este pe această linie. Dar. în mod firesc, dânsul a etalat toate atuurile pe care le-am putea…. (…) Nu judec eu ce a făcut şi nu a făcut premierul. E premier, are mai multe date, ştie bine ce face, este decizia dânsului. Dar nu exclude continuarea acestor demersuri diplomatice”, a declarat Cătălin Predoiu, potrivit News.ro.

Recent, Marcel Ciolacu a anunțat intenția României de a chema în judecată Austria, într-un interviu acordat jurnaliștilor publicației austriece Der Standard. Acțiunea împotriva Austriei va demara dacă Austria se opune din nou intrării României în Schengen la reuniunile oficiale din octombrie și decembrie.

 

Foto News.ro

Image