Mobilizare MAI pentru alegerile de duminică. Ce forțe acționează în Prahova

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino”  Prahova, Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Matei Basarab” Ploiești, Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan ”Regele Carol I” Sinaia, precum și alte structuri județene ale M.A.I.), se vor afla în misiuni, pentru  asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare, au anunțat reprezentanții IJP.

În perioada 25-26 mai., în intervalul orar 18:00-06:00, 639 de efective, dintre care 181 de polițiști, 204 jandarmi, 130 de reprezentanți I.S.U  Prahova și 124 de la alte structuri ale M.A.I., vor asigura paza și protecția a 623 de secții de votare. Duminică, 26 mai, 362 de polițiști, alături de 408 jandarmi și 477 de efective din cadrul altor structuri vor asigura măsuri de ordine și liniște publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale în zona secțiilor de votare.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza și protecția secţiilor de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă. De asemenea, 265 de polițiștii vor fi constituiți în echipe operative, alături de luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști. Alți 129 de polițiști, formând efectivele de rezervă, sunt pregătiți să intervină în situații deosebite.

Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte  materiale necesare votării la secțiile de votare, 122 de polițiști și 88 de jandarmi vor fi în misiuni de protecție, atât a transportului buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea vor fi depozitate. În ziua procesului electoral, reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi vor avea în responsabilitate 204 de secții de votare, dispuse în 162 de locații, unde, vor fi prezenți peste 408 jandarmi. Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.  Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

Zilnic, și 130 de pompieri vor asigura desfășurarea în bune condiții a alegerilor europarlamentare și a referendumului. Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor. De asemenea, specialiștii I.S.U desfășoară activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

 

 

Image
Image
Image
Image