N-a câştigat cine trebuie? Scandal la un concurs de angajare la CSM Ploieşti

Clubul Sportiv Municipal Ploieşti a "amânat" finalizarea unui concurs de angajare, după ce se comunicaseră deja rezultatele finale şi fuseseră analizate şi contestaţiile candidaţilor, conducerea CSM invocând suspiciuni de fraudă. Culmea este că tocmai decizia conducerii stârneşte şi mai mari suspiciuni!

Concursul de angajare viza ocuparea postului de administrator la Stadionul "Ilie Oană". Persoana care a ocupat această funcţie încă de la construirea noii arene sportive a candidat, alături de alte două persoane, obţinând cel mai bun punctaj în urma celor două probe de selecţie. Constantin Arsene a avut 95,99 puncte la scris şi 97,35 în urma interviului. Un candidat a fost respins după prima probă, cu un punctaj de 17,32 puncte, iar celălalt a obţinut 87,65 puncte la scris şi 92,35 la a doua etapă de evaluare. Ambii candidaţi rămaşi în competiţie a depus contestaţii, amândouă respinse de conducere.

Aici vine partea bizară! Când toată lumea aştepta să fie declarat un câştigător, CSM Ploieşti a decis "amânarea concursului". În esenţă, decizia echivalează cu o anulare a selecţiei, conducerea clubului explicând că, "la o dată comunicată ulterior, se va relua procedura de organizare şi desfăşurare a concursului, prin constituirea unei noi comisii de evaluare a cunoştinţelor candidaţilor". Întrebat de ce a luat această decizie, directorul CSM Ploieşti, Cristian Nica, a declarat pentru "Telegrama" că "au fost suspiciuni legate de corectitudinea concursului". Dacă se pune problema unor eventuale fraude, întrebarea este de ce reprezentanţii acestei structuri a administraţiei ploieştenu nu au sesizat organele de cercetare.

Într-un mediu în care încă se mai vorbeşte despre angajări pe pile în administraţie, tocmai decizia conducerii de a anula concursul stârneşte cele mai mari suspiciuni, mai ales într-un context în care persoana care ocupase şi până acum postul de administrator la "Ilie Oană" se bucură de o imagine foarte bună, fără să i se fi imputat vreo problemă în toţi aceşti ani de activitate.

Image
Image
Image