Nelu Tătaru: “Trebuie să avem grijă la toate. Luni de foc vor fi după cum ni le facem noi”

Nelu Tătaru: “Trebuie să avem grijă la toate. Luni de foc vor fi după cum ni le facem noi”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat la Digi24 că, în cazul României, "lunile de foc vor fi după cum ni le facem noi", făcând un apel la respectarea regulilor anti-COVID: purtarea măștii de protecție și respectarea distanțării fizice.

"Suntem în a două faza a primului val sau a doua cocoașă. Suntem în acel platou pe care intenționăm să-l menținem în aceste două săptămâni, 10 - 14 zile în care vedem efectul de la începutul școlii, efect pe care trebuie să-l vedem în rândul copiilor, dar și în rândul profesorilor.

Respectarea regulior ar trebui să ne lase în același platou cu creștere relativ mică de la o zi la alta. Contextul respectării regulilor rămâne cheia de boltă la tot ce va urma. Condițiile în care ducem spre începtuul de octombrie și vedem că gestionăm bine începutul acestei școli și continuarea perioadei de învățământ ne va putea face ca spre jumătatea a doua a lunii octombrie - noiembrie să avem și o scădere a numărului de cazuri. Să nu uităm că va veni sezonul rece, să nu uităm că va veni sezonul gripal, să nu uităm că există comorbidități. Trebuie să avem grijă la toate. Luni de foc vor fi după cum ni le facem noi", a declarat Nelu Tătaru.

Europa trebuie să se pregătească pentru creșterea numărului zilnic de decese provocate de COVID-19 în lunile octombrie și noiembrie, a avertizat, luni, Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Sursă foto Digi24.

 

Image
Image
Image