Nelu Tătaru: Vom avea o creştere progresivă a cazurilor de COVID-19 şi în următoarele zile

Nelu Tătaru: Vom avea o creştere progresivă a cazurilor de COVID-19 şi în următoarele zile

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că și în următoarele zile România va avea o creștere progresivă a numărului de cazuri de COVID-19, iar efectele restricţiilor impuse de la 15 octombrie se vor vedea abia peste două-trei săptămâni.

"Rămânem în acelaşi registru al creşterii numărului de cazuri noi. Sunt aceleaşi judeţe plus municipiul Bucureşti unde avem o creştere a transmiterii în comunitate. Vom avea o creştere progresivă şi în următoarele zile, în măsura în care restricţiile impuse în urmă cu câteva zile vor trebui să-şi facă efectele în următoarele două-trei săptămâni. Dar ţine foarte mult de fiecare dintre noi", a spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, potrivit HotNews.ro, comentând boul bilanț de vineri, când au fost raportate din nou peste 4.000 de cazuri noi de COVID-19.

Întrebat dacă România a intrat în valul al doilea al pandemiei, Tătaru a spus că "am lipit toate valurile": "Cred că noi am lipit toate valurile în acest moment. În contextul în care Europa a intrat în valul doi, noi neieșind din valul unu l-am prins și pe al doilea. Suntem într-un moment în care avem o creștere a numărului de cazuri și în care în contextul european al valului doi ne lipim și noi acolo".

Sursă foto stirileprotv.ro.

 

 

 

 

 

Image
Image
Image