Nichita Stănescu urmează să fie inclus în lista cetăţenilor de onoare ai Ploieştiului

Începută în 2016 cu Ion Luca Caragiale, seria de conferiri post-mortem de titluri de cetăţeni de onoare ai urbei continuă la Ploieşti. Consiliul Local urmează să se pronunţe, joi, cu privire la un proiect de hotărâre care îi vizează pe poetul Nichita Stănescu şi profesorul emerit Ion Th. Grigore.

Proiectul este iniţiat de viceprimarii Ploieştiului, Cristian Ganea şi George Pană, iar raportul de specialitate e semnat de reprezentanţii Casei de Cultură "I.L. Caragiale" a Ploieştiului. Conform acestui document, autorităţile vor să îşi arate aprecierea faţă de aportul celor două personalităţi pentru  dezvoltarea culturii naţionale şi totodată promovarea imaginii localităţii.

Ion Th. Grigore (n. 22 octombrie 1907, Tătărani, Dâmbovița - d. 27 august 1990, Ploiești) a fost profesor de matematică, pedagog, autor de manuale și epigramist, considerat părinte spiritual al multor generații de absolvenți ai Liceului "I.L. Caragiale" din Ploiești. Nichita Stănescu (n. , Ploiești - d. ) a fost un poet, scriitor și eseist, ales membru post-mortem al Academiei Române.

CITIŢI ŞI:

VIDEO | Ploieştiul are un nou cetăţean de onoare. Distincţia i-a fost oferită post-mortem unui erou din al Doilea Război Mondial

Această aplecare arătată în ultimii ani de autorităţile ploieştene spre conferirea unor titluri de cetăţeni de onoare, multe dintre ele post-mortem, a stârnit şi unele controverse, legate de criteriile care ar trebui să existe în asemenea cazuri şi largheţea sau rigoare cu care ar trebui luate astfel de decizii.

 

Image
Image
Image
Image