O școală din Ploiești pune lacătul pe ușă. Ce se va întâmpla cu elevii înscriși aici

O școală din Ploiești pune lacătul pe ușă. Ce se va întâmpla cu elevii înscriși aici

Primăria Ploiești a publicat lista proiectelor de hotărâri care vor fi dezbătute în viitoarea ședință a CL Ploiești, programată pentru joi, 25 februarie. Printre acestea se numără și inițiativa referitoare la aprobarea rețelei școlare care va funcționa la nivelul municipiului Ploiești,  în anul școlar 2021 – 2022. Documentul intră în dezbaterea CL cu o lună mai devreme decât în mod obișnuit și, dacă va fi aprobat în forma actuală, va însemna închiderea unei unități de învățământ din municipiu.

Școala cu clasele I – IV nr. 22, aflată în cartierul Mitică Apostol, ar dispărea din rețeaua de unități de învățământ a Ploieștiului. Fără personalitatea juridică, aceasta oricum era arondată Școlii “George Emil Palade”.

Inspectorul școlar general al ISJ Prahova, Ilona Rizea, a explicat, pentru Telegrama, ce argumente au stat la baza acestei decizii. “Hotărârea va fi luată ținându-se cont de interesul superior al copilului. La școala respectivă au învățat, în anul școlar trecut, doar 10 copii, în regim simultan. În acest an, numărul lor ar fi fost și mai mic. EI vor fi duși la Școala «George Emil Palade», unde fiecare va putea fi înscris în clasa corespunzătoare. Discutăm cu administrația locală și în vederea identificării unei soluții pentru a le asigura acestor copii transportul până la școală”, a declarat Ilona Rizea.

 

Image
Image
Image