O competiţie automobilistică programată la Parcul Municipal Vest din Ploieşti, respinsă din cauza pandemiei de COVID-19

O competiţie automobilistică programată la Parcul Municipal Vest din Ploieşti, respinsă din cauza pandemiei de COVID-19

Programată, în teorie, în perioada 27-28 iunie, în Parcul Municipal Vest din Ploieşti, prima etapă din actualul sezon al Campionatului Naţional de Super Slalom a fost respinsă de către autorităţile locale. Întrunită astăzi la nivelul Primăriei, comisia municipală pentru avizarea întrunirilor publice a decis să refuze solicitarea pentru organizarea competiţiei automobilistice, invocând restricţiile valabile în perioada de stare de alertă.

Practic, organizatorii şi-au primit "Nu se poate"-le de la autorităţi, lucru care pentru oamenii care intră des în contact cu Primăria Ploieşti nu e neapărat o noutate. Oficial, competiţia auto ar fi trebuit să se ţină la finalul acestei săptămâni şi ar fi reprezentat, conform informaţiilor de pe site-ul organizatorilor, prima etapă din Campionatul Naţional de Super Slalom. Solicitarea pentru organizarea acestui eveniment a fost transmisă în data de 19 iunie către Primăria Ploieşti, iar comisia pentru avizarea întrunirilor publice a analizat-o astăzi, când a şi respins-o. Principalul motiv invocat a fost legat de faptul că organizarea competiţiilor sportive, fie ele şi în aer liber, trebuie făcută fără spectatori în această perioadă de stare de alertă, conform unui ordin al ministrului de resort, iar autorităţile ploieştene şi reprezentanţii Jandarmeriei şi Poliţiei au considerat că este extrem de greu, faptic, să interzici accesul oamenilor la Parcul Municipal Vest. S-a invocat faptul că, potrivit aceluiaşi ordin, competiţiile ar trebui desfăşurate pe baze sportive, criteriu pe care, evident, aleile din parc nu-l respectă.

Potrivit surselor noastre din administraţia locală, comisia ar fi reproşat şi că solicitanţii nu au prezentat un plan de organizare foarte riguros, în special în privinţa siguranţei participanţilor şi a restricţionării accesului spectatorilor, mai ales în condiţiile în care între şedinţa de avizare şi data la care era programată începerea competiţiei ar fi rămas doar trei zile.

"Trofeul Ploieşti" ar fi trebuit, potrivit informaţiilor transmise de Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS), să reunească la start 50 de piloţi.

Tot în şedinţa de miercuri, comisia a avizat, în schimb, organizarea unui concert în aer liber de către Filarmonica Ploieşti, tot la Parcul Municipal Vest, în data de 27 iunie.

(Foto: fras.ro)

Image
Image
Image