O nouă avertizare de vijelii și instabilitate atmosferică intră în vigoare miercuri seară

O nouă avertizare de vijelii și instabilitate atmosferică intră în vigoare miercuri seară

ANM a emis, miercuri, un nou mesaj de alertă privind producerea de fenomene meteo periculoase. Informarea meteo intră în vigoare în această seară, la ora 23.00, iar de mâine dimineață intră sub cod galben, pentru întreaga zi, mai bine de jumătate din țară.

Potrivit ANM, de miercuri, ora 23.00, până joi, la ora 23.00, vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi și în cele centrale, estice și sud-estice, unde rafalele vor depăși, în general, 50…55 km/h. Pe parcursul zilei de joi (14 mai) și la începutul nopții, local și temporar vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala vijelii, averse, frecvente descărcări electrice și izolat grindină. Punctiform cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp.

Pe parcursul zilei de mâine,în sudul Banatului, nordul Crișanei, în Maramureș și Transilvania, precum și în nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu viteze ce vor depăși în general 55...65 km/h. La munte vor fi rafale de 60…80 km/h, iar în zona înaltă, vântul va sufla tare, cu peste 90…100 km.

 

Image
Image
Image