Oficial EMA: Este clar că există o legătură între tromboze și vaccinul AstraZeneca

Oficial EMA: Este clar că există o legătură între tromboze și vaccinul AstraZeneca

Un înalt oficial al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) a declarat într-un interviu publicat marți că există o legătură între vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca și cazurile de tromboze depistate în rândul unor pacienți, relatează AFP și MedicalXpress, potrivit HotNews.ro.

„Putem de acum să o spunem, este clar că există o legătură cu vaccinul. Totuşi, nu ştim deocamdată ce cauzează reacţia (...) Pentru a rezuma, în următoarele ore vom spune că există o legătură, dar va trebui să înţelegem şi cum aceasta se produce”, a afirmat Marco Cavaleri, coordonatorul strategiei pentru vaccinuri din cadrul EMA, într-un interviu pentru presa italiană.

Oficialii EMA urmează să se întrunească între 6 și 9 aprilie pentru a discuta problema.

„Încercăm să obținem o imagine precisă a ceea ce se întâmplă, să definim precis acest sindrom datorat vaccinului (...) în rândul persoanelor vaccinate există un număr de cazuri de tromboze cerebrale mai mare decât ne-am aștepta în rândul persoanelor tinere”, mai precizat Cavaleri.

De mai multe săptămâni au început să apară suspiciuni cu privire la posibile efecte secundare grave dar rare observate în rândul persoanelor inoculate cu vaccinul dezvoltat de compania anglo-suedeză AstraZeneca în parteneriat cu Universitatea Oxford.
Zeci de cazuri au fost deja identificate, o parte a acestora ducând la decesul persoanelor vaccinate.

Sursă foto HotNews.ro.

 

Image
Image
Image