OFICIAL! Procurorii DNA Ploiești, cercetați pentru constituire de grup infracțional organizat. Lista lungă a acuzațiilor care le sunt aduse

Parchetul General a confirmat, luni, extinderea urmăririi penale față de Mircea Negulescu și Lucian Onea, fost procuror al DNA Ploiești și fostul șef al DNA Ploiești.

Prin ordonanța din 9 ianuarie, a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de Mircea Negulescu, care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat,folosirea abuzivă a funcției în scop sexual,complicitate la represiune nedreaptă, inducerea în eroare a organelor judiciare, compromiterea intereselor justiției, trafic de influență, fals intelectual, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Și în dreptul lui Lucian Onea apare un lung șir de acuzații grave: constituirea unui grup infracțional organizat, represiune nedreaptă, cercetare abuzivă, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals,divulgarea informațiilor secrete de stat, abuz în serviciu,instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Citiți și:  O nouă plângere penală pe numele procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu de la DNA Ploieşti

În comunicatul oficial de luni, PÎCCJ mai anunță că  în cauză s-a dispus extinderea urmăririi penale și efectuarea în continuare a urmăririi penale față de alți trei procurori și trei ofițeri de poliție judiciară.

"Faptele cercetate vizează modul în care cei doi inculpați și cei șase suspecți au efectuat acte de urmărire penală în dosare aflate în instrumentarea lor, existând suspiciunea constituirii unui grup infracțional organizat care ar fi acționat coordonat, în scopul comiterii infracțiunilor de cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, influențarea declarațiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual și uz de fals", precizează sursa citată.

Citiți și:  Procurorii Lucian Onea și Mircea Negulescu, propuși pentru arestare

"Începerea urmăririi penale in personam și  punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă  etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată în comunicatul citat.

Image
Image
Image
Image