Patru localități afectate de inundații, azi-noapte, în Prahova. Un drum județean este blocat și peste 1.000 de consumatori nu au energie electrică

ISU Prahova a intervenit, în noaptea de joi spre vineri, în patru localități din județ, unde precipitațiile abundente au creat probleme.

Patru gospodării și două locuințe din Măneciu Ungureni au fost inundate, ca și șase gospodării din Drajna de Sus.

La Cerașu, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din două gospodării, în timp ce, în Drajna de Sus, o persoană a fost evacuată.

Potrivit reprezentanților ISU Prahova, DJ 230, care face legătura între localitățile Drajna și Cerașu este blocat complet de aluviuni, în mai multe puncte. O alertă în acest sens a fost emisă și de Infotrafic.

Tot ca urmare a furtunilor de azi-noapte, vineri dimineață, 1.232 de consumatori electrici din localitățile Cerașu și Drajna nu beneficiau de alimentare cu energie electrică. Pe teren acționează 12 echipaje, pentru remedierea problemelor.

Pompierii rămân la datorie, pentru limitarea și înlăturarea potențialelor efecte ale fenomenelor periculoase, monitorizarea situației din zonele vizate precum și evoluția acesteia, cu atât mai mult cu cât, în această dimineață, au fost emise două coduri portocalii de inundații pentru bazinul râului Teleajen.

Citiți și:  Cod portocaliu pe râul Teleajen, până la ora 20.00

Sursa foto: ISU Prahova

Image
Image
Image
Image