PESTA PORCINĂ AFRICANĂ | Cinci suspiciuni noi în Prahova, la Poienari Burchii, Târgșorul Vechi și pe un fond de vânătoare

Laboratorul de la București a confirmat, miercuri după-amiază, cele două suspiciuni de petă porcină africană apărute cu o zi în urmă, la un porc domestic dintr-o gospodărie din Puchenii Moșneni și la un porc mistreț vânat în Fondul de Vânătoare 15 Măneşti. Din păcate, virusul continuă să se răspândească, astfel că, în ultimele 24 de ore, alte cinci suspiciuni au ajuns în atenția autorităților, iar analizele DSVSA Prahova au ieșit pozitive.

Potrivit Prefecturii Prahova, noile cazuri au fost semnalate la Cărbunari (comuna Poienarii Burchii), Târgșorul Vechi (comuna Târgșorul Vechi) - 3 suspiciuni, în Fondul de Vânătoare 33 Nucet, aparţinând AVPS Cormorani.

În total, astăzi, în Prahova, vorbim despre 17 focare confirmate și cinci suspiciuni pentru care se așteaptă rezultatele analizelor trimise la IDSA Bucureşti

În aceste condiții, continuă uciderea preventivă a porcilor, conform deicziei luate d Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor Prahova. Din cei 138 de porci care urmau să fie sacrificați preventive la Poienarii Burchii, au fost sacrificați 120, aceștia fiind îngropaţi în groapa avizată de comisia de avizare.

Astăzi, 18 iulie 2019, CLCB Prahova se întrunește într-o nouă ședință, pentru a aproba planurile de măsuri pentru combaterea focarelor de pestă porcină africană în cazul ultimelor două confirmări.

 

 

 

Image
Image
Image