Peste 2 milioane de buletine de vot urmează să ajungă în Prahova, pentru europarlamentare şi referendum

Buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare şi referendumul pe teme de justiţie convocat de Klaus Iohannis urmează să ajungă la finalul acestei săptămâni în Prahova. Vorbim despre aproape 2,2 milioane de exemplare, calculate pe baza cifrelor din registrele electorale, la care se adaugă sute de broşuri pentru membrii secţiilor de vot, ştampile şi alte sute de mii de timbre autocolante, toate urmând să ajungă duminică în Ploieşti iar apoi să fie repartizate în judeţ de către Prefectură.

Pentru alegerile programate pe 26 mai vor exista trei seturi de buletine de vot. Cel mai voluminos va fi cel pentru alegerea reprezentanţilor României în Parlamentul European. De asemenea, pentru referendumul pe justiţie vor exista câte două rânduri de buletine, pentru fiecare dintre cele două întrebări. Autorităţile au calculat că e nevoie, conform legii electorale, de 725.437 de exemplare pentru fiecare. Le înmulţim cu 3 şi ajungem la un total de 2.176.311 buletine de vot. Toate urmează să fie aduse duminică în Prahova, sub pază militară. Acestea vor sosi de la Monitorul Oficial, unde sunt tipărite, şi vor fi depozitate în Palatul Administrativ din Ploieşti, de unde urmează să fie distribuite vineri, cu două zile înainte de votare, către cele 623 de secţii existente pe raza judeţului. Automat, vor exista şi trei rânduri de urne.

CITIŢI ŞI:

Preşedintele Iohannis a anunţat întrebările pentru referendumul pe justiţie

Biroul Electoral Central a publicat modelul buletinelor de vot pentru referendum

Tot duminică vor sosi ştampilele cu înscripţia "votat", care vor fi aduse de la Monetăria Statului, şi timbrele autocolante care se lipesc pe cărţile de identitate ale alegătorilor, care vor veni de la Imprimeria Naţională, potrivit informaţiilor transmise de Prefectura Prahova.

Image
Image
Image
Image