Peste 300.000 de programări la vaccinare, în etapa a doua, în mai puțin de 24 de ore de înscrieri

Peste 300.000 de programări la vaccinare, în etapa a doua, în mai puțin de 24 de ore de înscrieri
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a transmis, sâmbătă după-amiază, o primă informare oficială privind situația programărilor în vederea vaccinării, în a doua etapă a campaniei de imunizare împotriva Covid-19. Datele centralizate la nivel național arată că de la debutul înscrierilor, ieri după-amiază, deci în mai puțin de 24 de ore, pentru perioada 18 ianuarie – 6 februarie, la nivel național s-au realizat 305.562 programări la vaccinare, din cele 364.800 sloturi disponibile. Numai în București au fost programate 62.182 locuri de vaccinare, gradul de ocupare fiind în proporție de 100%.

„Platforma de vaccinare a avut câteva disfuncționalități pe o perioadă de aproximativ 3 ore din cauza transferului datelor înregistrate în aplicația folosită în Etapa I de vaccinare în aplicația folosită în Etapa a II-a de vaccinare, dar situația este sub control iar specialiștii STS asigură suportul necesar pentru buna funcționare a acesteia.

Menționăm că volumul cererilor a depășit posibilitatea alocării vaccinurilor din acest moment, aspect care a generat disconfort în rândul beneficiarilor. Reamintim, cu acest prilej, că programările la vaccinare sunt condiționate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operațiunii, cât și de dinamica solicitărilor de înscriere la momentul respectiv”, menționează CNCAV în informarea de sâmbătă.

Sursa citată menționează că, în România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce acestea ajung în România, aplicația se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa  curentă. Totodată, pentru gestionarea în condiții optime de siguranță a procesului de vaccinare, numărul centrelor de vaccinare active alocate populației va fi suplimentat, gradual și eficace, în concordanță cu volumul solicitărilor populației eligibile.

Etapa a II-a a campaniei de vaccinare este destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale

Image