Prahova intră sub cod galben de furtună, luni după-amiază. ISU: "Adăpostiți-vă și deconectați aparatura casnică!"

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a anunțat că, la ora 14.00, județul intră sub avertizare cod galben. Atenționarea va fi valabilă până la ora 23.00, interval în care vor exista manifestări de instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină, urmând să se acumuleze până la 35 de litri/mp. Totodată, din 6 mai, începând cu ora 23.00 până pe 07 mai, ora 23.00, în jumătatea de nord a Munteniei vor fi averse, ce vor avea caracter torențial, intensificări ale vântului și izolat grindină, iar în zonele montane, precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.

Citiți și:  ACCUWEATHER: Furtuni violente și risc de tornadă, luni, în București și Ploiești

223 pompieri cu 71 autospeciale de intervenţie și 176 mijloace tehnice sunt gata să intervină în sprijinul populației și autorităților locale din județ.

Citiți și:  Alertă de fenomene meteo extreme, în toată țara, valabilă până miercuri dimineață

"În scopul prevenirii efectelor negative provocate de instabilitatea atmosferică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Șerban Cantacuzino» al judeţului Prahova recomandă cetăţenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale. Pentru evitarea producerii unor evenimente care vă pot afecta viața și bunurile, pe timpul vântului puternic, a căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice atmosferice, adăpostiți-vă în locuințe sau alte spații închise care să vă asigure protecția și deconectați aparatura casnică. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate. Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi importante de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale" sunt recomandările formulate, pentru populație, de reprezentanții ISU Prahova.

Citiți și:  Ministrul Educației anunță că s-ar putea decide suspendarea cursurilor, în contextul prognozei de fenomene meteo extreme

Sursa foto: arhiva ISU Prahova

 

Image
Image
Image
Image