Președintele Asociației Rezerviștilor Armatei Federale Germane, în vizită la Câmpina

Președintele Asociației Rezerviștilor Armatei Federale Germane, în vizită la Câmpina
Previous Next

Președinții asociațiilor naționale de rezerviști militari din România și Germania s-au întâlnit, săptămâna trecută, la Câmpina, localitate a cărei filială a rezerviștilor s-a remarcat, de-a lungul anilor, prin strânsa relație și colaborarea cu omologii din Achern. Delegația germană a fost condusă chiar de președintele Asociației Rezerviștilor Armatei Federale Germane, locotenent colonel în rezervă, prof. dr. Patrick Sensburg, care a răspuns invitației președintelui Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere ”Alexandru Ioan Cuza”, general-locotenent în retragere Neculai Băhnăreanu.

Cu prilejul acestei întâlniri, reprezentanții celor două asociații au pregătit, cu acest prilej, semnarea acordului de parteneriat, eveniment care va avea loc, cel mai probabil, în toamna acestui an.

De asemenea, în octombrie 2021, este așteptată, la Câmpina, și următoarea vizită a rezerviștilor germani din Achern, respectiv a unei delegații formate din opt rezerviști Achern și din Kreisgrupe Baden Sud-West.

Delegația germană prezentă în România, la finalul săptămânii trecută, a făcut un popas și la Primăria Câmpina, unde a fost primită de primarul Horia Laurențiu Tiseanu, iar oaspeții au primit un album și materiale de prezentare a municipiului prahovean.

Vizita a continuat cu un popas la sediul Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere - filiala Câmpina, condusă de col. (r) Marian Dulă, care a fost gazda acestui eveniment. Oaspeții au fost primiți și în prezența rezerviștilor câmpineni Paul Olaru și Viorel Bondoc.

Relațiile dintre asociațiile de rezerviști din Câmpina și Achern, landul Baden-Würtemberg, care au făcut posibilă și întâlnirea din weekend, au început în 2011, pe fondul relației de prietenie dintre col. (r) Marian Dulă, președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere - filiala Câmpina, și maiorul Josef Gombola, fost cetățean român, în prezent cetățean german, membru al Reservisten Kameradschaften Achern – Renchtal.

Fiecare parte a efectuat, până acum, câte trei vizite, în unități militare, muzee militare, la Palatul Parlamentului,  în Delta Dunării, respectiv la Landeskommando Stuttgart, antrenamente de tragere cu carabina și pistolul, muzee și izvorul fluviului Dunărea.

La fiecare vizită, rezerviștii au fost primiși de către primarii celor două localități, Câmpina și Achern, în vederea consolidării relațiilor culturale și  economice între cele două comunități.

 

 

Image
Image
Image