Președintele Senatului, după decizia CEDO privind vaccinarea: Este un pas important. Într-o democraţie trebuie respectate nişte reguli

Președintele Senatului, după decizia CEDO privind vaccinarea: Este un pas important. Într-o democraţie trebuie respectate nişte reguli

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, consideră că este "un pas important" decizia CEDO potrivit căreia vaccinarea obligatorie este necesară într-o societate democratică.

"Decizia CEDO pare că pune o ierarhie între drepturi şi spune cumva că dreptul la viaţă este important şi că într-o democraţie trebuie respectate nişte reguli. Democraţia nu trebuie confundată cu lipsa regulii", a afirmat Anca Dragu, vineri, la Senat, potrivit Digi24.ro.

Întrebată dacă această decizie a CEDO poate determina obligativitatea vaccinării anti-COVID 19 în România, Dragu a răspuns: "Această decizie va fi luată în considerare de către specialişti când se va formula o recomandare sau alta. Dar este un pas important".

Vaccinarea obligatorie este necesară într-o societate democratică, transmite Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), care a fost sesizată de părinţii unor copii cărora li s-a refuzat înscrierea la grădiniţă în Republica Cehă pentru că nu erau vaccinaţi.

Totodată, Curtea sprijină "principiul de solidaritate socială care poate justifica să le fie impusă vaccinarea tuturor, chiar şi celor care se consideră mai puţin ameninţaţi de boală, câtă vreme este vorba despre protejarea celor mai vulnerabile persoane".

Imagine cu caracter ilustrativ, dcnews.ro.

 

Image
Image
Image