Premierul Ludovic Orban: Vom adopta o soluție care să ducă la creșterea alocațiilor, dar nu la dublarea imediată a acestora

Premierul Ludovic Orban: Vom adopta o soluție care să ducă la creșterea alocațiilor, dar nu la dublarea imediată a acestora

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, după o ședință a conducerii centrale PNL, referitor la alocații, că acestea nu se vor dubla de la 1 august, dar vor fi găsite soluții pentru creșterea acestora.

„Vom găsi o soluţie împreună cu Ministerul Muncii, cu Ministerul de Finanțe, analizăm variantele pe care le avem la dispoziție, dar vom adopta o soluţie care să ducă la creşterea alocaţiilor, dar nu la dublarea imediată pentru că nu avem resursele financiare necesare dublării acum a alocaţiilor. Obiectivul nostru este ca în maximum două săptămâni să adoptăm această soluţie”, a declarat Ludovic Orban, potrivit b1.ro.

Guvernul trebuie să plătească alocaţii duble, copiilor, începând cu 1 august. Asta a decis Curtea Constituţională care a respins sesizarea Executivului privind dublarea alocațiilor copiilor.

Scandalul pe marginea dublării alocaţiilor a început pe 3 iunie, atunci când Camera Deputaţilor a respins ordonanţa de urgenţă a Guvernului care amâna până la 1 august dublarea alocaţiilor copiilor de la 150 la 300 de lei.

Ludovic Orban a contestat decizia parlamentarilor la CCR. Iar acum a venit verdictul: Curtea Constituţională a respins sesizarea Guvernului, iar decizia este definitivă şi general obligatorie.

Sursă foto stirileprotv.ro.

Image
Image
Image