Primăria Sinaia intervine în disputa dintre Salvamont și Jandarmeria Montană

Primăria Sinaia a transmis, vineri, un punct de vedere, în urma comunicărilor făcute de Salvamont România, respectiv Jandarmeria Montană Valea Prahovei, cu privire la acțiunea derulată joi, în Bucegi.

Replica instituției a fost publicată pe Facebook, acolo unde și-a exprimat punctul de vedere și fiecare dintre celelalte două instituții.

Citiți și: Război pe față între Salvamont și Jandarmeria Montană, după acțiunea de joi, pentru recuperarea turiștilor blocați în Bucegi

"Ieri, 24 ianuarie Gondola Carp a fost oprită din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Echipa Salvamont Sinaia împreună cu personalul tehnic al domeniului schiabil din cadrul Societății Transport Urban, structuri ce sunt subordonate Primăriei Sinaia au fost nevoite să procedeze la o acțiune de rutină, de evacuare a turiștilor aflați la acea oră pe munte, nu de salvare așa cum s-a vehiculat. Gondola Carp nu a fost defectă, ci încărcată cu gheață. Defecțiunile sunt una, condițiile meteo extreme sunt alta. Ideea de salvare implică pericol major, primejdie imediată. Nu a fost cazul. Toți oamenii au fost adunați controlat la Bistro Carp sau în Valea Soarelui, pentru ca apoi evacuarea lor să se facă în mod organizat. Ne pare rău că și de această dată unele dintre materialele apărute în presă nu au respectat adevărul de pe teren. Probabil că sursele consultate de unii dintre cei care au scris, nu au fost nici 3, nici 2, ci poate una singură - în acest caz comunicatul vag al Jandarmeriei. Nu considerăm nici că acțiunile de salvare trebuie să devină parte din brandingul unei instituții ale cărei obligații implică acest gen de activitate. Dincolo de toate aceste asumări greșite sau comunicări deficitare, ținem să subliniem necesitatea acțiunii echipelor mixte în cazuri extreme. Mulțumim tuturor pentru buna desfășurare a acțiunilor de ieri! Mulțumim publicului care a înțeles necesitatea unei astfel de organizări și a răspuns pozitiv îndrumărilor personalului tehnic al domeniului schiabil și ale echipelor Salvamont", au transmis reprezentanții Primăriei Sinaia.

Sursa foto: Facebook / Primăria Sinaia

Image
Image
Image
Image