Procurorii DNA cer anularea deciziei instanţei supreme de rejudecare a dosarului familiei Cosma

Procurorii DNA au depus, la Înalta Curte de Casație și Justiție, o contestaţie în baza deciziei CCR privind completurile de cinci judecători, prin care cer anularea deciziei de rejudecare a dosarului în care Vlad şi Mircea Cosma au fost cercetaţi pentru trafic de influenţă, respectiv luare de mită şi abuz în serviciu, anunță Mediafax. Decizia de rejudecare la fond, pronunţată în anul 2018, a venit în contextul în care Vlad Cosma i-a acuzat în repetate rânduri pe procurorii DNA Ploieşti, care i-au instrumentat dosarul, că au falsificat probe. Decizia instanţei supreme a fost luată la acel moment cu majoritate de voturi, completul de judecată fiind format din preşedintele Iulian Dragomir, Ştefan Pistol, Ioana Bogdan, Leontina Şerban şi Geanina Arghir.

Procurorii DNA au depus, astfel, contestaţia în anulare faţă de soluţie, după decizia CCR privind completurile de 5 judecători. Cererea a fost depusă în 25 aprilie, iar primul termen a fost stabilit pentru 11 iunie.

Vlad şi Mircea Cosma au fost trimişi în judecată de către DNA în aprilie 2014, alături de alte două persoane. Vlad Cosma este acuzat de DNA de trafic de influenţă, Răzvan Alexe este cercetat pentru trafic de influenţă şi dare de mită, iar Mircea Cosma şi Daniel Alixandrescu sunt judecaţi pentru luare de mită şi abuz în serviciu. În primă instanţă, fostul preşedinte CJ Prahova, Mircea Cosma şi fostul deputat PSD Vlad Cosma au fost condamnaţi la 8, respectiv 5 ani de închisoare.

 

Image
Image
Image
Image