fbpx

Protestele continuă. UAP anunţă că va scoate ploieştenii în stradă până se reia alimentarea cu apă caldă

Protestele continuă. UAP anunţă că va scoate ploieştenii în stradă până se reia alimentarea cu apă caldă

Image
Image

PROTEST APA CALDA | Ploieştenii au ieşit în stradă joi, într-un număr sub aşteptări, pentru a cere apă caldă. Pentru că mitingul s-a încheiat fără o promisiune clară privind reluarea alimentării, conducerea UAP Prahova a anunţat că va organiza proteste "oricât va fi nevoie".

PROTEST APA CALDA | Preşedintele UAP Prahova, Eugen Cristescu, a anunţat joi, după discuţiile purtate la Prefectura Prahova şi la Primăria Ploieşti, că intenţionează să organizeze noi proteste în stradă. La rândul său, primarul Andrei Volosevici a dat asigurări că administraţia ploieşteană, unde trebuie depuse cererile, va emite autorizaţiile necesare.

PROTEST APA CALDA | "Va trebui să ieşim şi mai mulţi"

PROTEST APA CALDA | Protestele urmează să continue, în condiţiile în care până acum nu a apărut un semnal clar că situaţia va fi rezolvată prea curând. "Concluzia mea este că va trebui să mai ieşim în stradă şi să ieşim şi mai mulţi, pentru că situaţia nu este rezolvată şi ţine de un transfer juridic. În discuţia pe care am avut-o cu domnul prefect, am solicitat permisiunea de a suna la Termoficare Prahova şi împreună am discutat cu directorul societăţii şi am aflat că există două posibilităţi. Una ar fi ceea ce s-a vorbit despre acea închiriere de 857.000 de euro, prin care s-ar fi asigurat un an de zile apa caldă şi termia, însă acest lucru devine cumva impracticabil, pentru că dânşii au spus că n-au de unde să-şi recupereze banii, şi atunci ar fi o altă soluţie, poate cea mai bună pe termen scurt, este vorba despre o turbină pe gaz, care este funcţională iar in 48, maxim 72 de ore ar putea fi pusă în funcţiune, dar problema este de proprietate. Se pare că este în proprietatea Veolia, care a făcut o investiţie în 2014-2015, iar în momentul acesta are un statut nedefinit, ea trebuie să ajungă în patrimoniul Consiliului Judeţean şi de acolo să se rezolve problema dacă se va duce CET-ul Brazi către Primăria Ploieşti, iar dacă nu se desfiinţează ADI Termo Prahova atunci va rămâne în patrimoniul Consiliului Judeţean", a declarat Eugen Cristescu, preşedintele UAP Prahova.

"Lucrul acesta ţine doar de cei care conduc judeţul şi Ploieştiul. Este absolut necesar ca ei să ajungă la o cale de comunicare. Mă refer în primul rând la domnul primar şi domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, să lase animozităţile la o parte şi să rezolve problema turbinei de la Brazi, ca să poată fi pusă în funcţiune de urgenţă şi noi să avem apă până când cazanul 2 poate fi funcţional. Suntem nişte nebuni care ieşim în stradă şi cerem drepturile pentru toată lumea, iar cu această ocazie fac apel la toţi să iasă în stradă şi să nu se mai ascundă după Facebook. Tragem pentru toată lumea, dar să existe şi implicare. Vom face în continuare demersuri şi trebuie să le facem cât mai mulţi", a adăugat Eugen Cristescu. Acesta a precizat că, în discuţia avută joi, directorul firmei de termoficare a anunţat că a contestat notificarea de reziliere primită de la ADI Termo Prahova.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.