Raed Arafat: Termometrul digital nu implantează cipuri, nu face poze și nu ia CNP-ul

Raed Arafat: Termometrul digital nu implantează cipuri, nu face poze și nu ia CNP-ul

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a afirmat joi, într-o postare pe Facebook, că măsurarea temperaturii la intrarea în spaţiile publice închise, magazine, clădirile instituţiilor publice sau ale operatorilor economici, reprezintă "o nouă temă falsă" de "dezbinare" şi de "minimalizare" a efectelor şi riscului virusului SARS-CoV-2.

"Termometrul digital nu înregistrează date personale, nu implantează cipuri, nu face poze şi nu ia CNP-ul, numele şi adresa perosanei. Acesta afişează doar temeperatura şi poate fi utilizat de personal nemedical instruit în utilizarea unui astfel de dispozitiv.
Într-o societate unde există un risc de transmitere al unei boli şi unde există persoane vulnerabile care pot chiar muri dacă se infectează cu virusul care cauzează boala respectivă, măsurile de prevenire şi combatere trebuie respectate de toţi membri societăţii pe durata existenţei riscului respectiv.
Astfel de măsuri nu sunt pe viaţă. Ele sunt necesare la acest moment acestea fiind inclusiv măsuri descurajatoare pentru cei care sunt dispuşi să intre în spaţiile închise fiind simptomatici pentru a-şi rezolva problemele personale riscând viaţa altora.
În concluzie, dacă nu vrei să ţi se măsoare temperatura este dreptul tău, dar nu mai intri în spaţiul respectiv pentru că este dreptul comunităţii şi a angajaţilor care lucrează în spaţiul respectiv să se protejeze", a scris Raed Arafat, pe Facebook.

Image
Image
Image