Rafale de până la 70 km/oră, duminică, în special în sudul și sud-estul țării. A fost emis cod galben

Rafale de până la 70 km/oră, duminică, în special în sudul și sud-estul țării. A fost emis cod galben

Pe parcursul zilei de duminică, 5 aprilie, vântul se va intensifica treptat în Muntenia, Dobrogea, sud-vestul Moldovei, precum și în estul Olteniei, iar la rafală se vor atinge viteze cuprinse, în general, între 55 și 70 km/h, a anunțat ANM, care a emis și o avertizare cod galben valabilă, în zonele amintite, până la ora 21.00.

Meteorologii spun că intensificări ale vântului vor fi și în celelalte regiuni, însă pe arii mai restrânse, pentru intervale mai scurte de timp și în general la viteze mai reduse.

O altă atenționare va fi valabilă luni, fiind prognozate intensificări, cu viteze la rafală de până la 55...60 km/h în județul Constanța și estul județului Tulcea și de 75...80 km/h, respectiv în zona montană și submontană a județelor Caraș-Severin și Mehedinți.

Vor mai fi unele intensificări ale vântului cu viteze cuprinse în general între 40 și 50 km/h, în cursul nopții de duminică spre luni (5/6 aprilie), pe litoral și pe crestele montane, iar pe parcursul zilei de luni (6 aprilie) și în regiunile sudice și sud-vestice.

 

Image
Image
Image