Explicația lui Petre Daea, după prăpădul de marți: "Sistemul antigrindină a funcționat, dar natura a fost mai puternică"

Ministrul Agriculturii, Petrea Daea, a intervenit, miercuri, la un post central de televiziune, pentru a explica de ce grindina a ajuns să facă ravagii, ieri, inclusiv în zone protejate prin sistemul creat special pentru combaterea acestui fenomen.

„A fost o situaţie fără precedent, nu ne aşteptam la căderi de grindină înainte de 1 mai. Sistemele antigrindină au fost activate din 15 aprilie. Sistemul este bun, a protejat până acum, dar natura a fost mai puternică”, a spus ministrul, citat de Mediafax.

Acesta a explicat că sistemul de rachetă antigrindină a acţionat marţi cu 16 rachete, dar formaţiunile noroase care au cauzat grindina se aflau la 11.000 de metri înălţime, iar rachetele sunt eficiente până la 8.000 de metri.

Daea a refuzat să comenteze declarațiile ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, referitoare la pagubele create de grindină în zona Dealu Mare, una care ar fi sub protecția sistemului antigrindină.

Citiți și:  VIDEO - Grindina și șuvoaiele au făcut prăpăd la Urlați. Inundații și în alte localități din estul județului

 

Image
Image
Image