Reacția oficială a IJP Prahova, cu privire la amenda care ar fi fost aplicată șefului instituției pentru că un martor nu a fost dus cu mandat la instanță

IJP Prahova a transmis, luni, o reacție oficială ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, conform cărora șeful instituției ar fi primit o amendă de 1.000 de lei, aplicată de Înalta Curte de Casație și Justiție.

"Până la acest moment, la nivelul unității noastre nu a fost recepționată nicio înștiințare cu privire la aplicarea acestei amenzi judiciare", se arată în informarea transmisă de reprezentanții IJP Prahova.

Citiți și:  Șeful IJP Prahova, amendat de ÎCCJ din cauza dosarului Ghiță - Bădescu

Șeful IJP Prahova ar fi fost amendat pentru că un martor care trebuia adus cu mandat la ÎCCJ, luni, în procesul apelului din procesul Ghiță-Bădescu, nu s-a prezentat la instanță.

"În urma primelor verificări, a rezultat faptul că Secția Nr. 4 a Poliției Municipiului Ploiești a primit, spre a fi pus în aplicare, un mandat de aducere, emis pe numele unui ploieștean, în vârstă de 43 de ani. Vineri, 10 mai a.c., bărbatul a fost căutat la domiciliu, în vederea aducerii la cunoștință a conținutului mandatului, însă nu a fost găsit. În dimineața zilei de 13 mai a.c., polițiștii s-au deplasat, din nou, la domiciliul acestuia, pentru a pune în aplicare mandatul de aducere, însă bărbatul nu a fost găsit nici de această dată. Întrucât au fost desfășurate activități de depistare a celui în cauză, comunicarea acestor aspecte către instanța de judecată nu s-a putut realiza până la termenul înscris în mandat (ora 09.00, ci la ora 11.00). De asemenea, conducerea I.P.J. Prahova a dispus, prin Biroul Control Intern, demararea unor verificări, în vederea stabilirii situației de fapt și, în funcție de aspectele constatate, luarea măsurilor legale care se impun", au mai anunțat reprezentanții IJP Prahova.

Image
Image
Image
Image