fbpx

RECENSĂMÂNT 2022 | Perioada dedicată autorecenzării, prelungită până pe 27 mai (VIDEO)

RECENSĂMÂNT 2022 | Perioada dedicată autorecenzării, prelungită până pe 27 mai (VIDEO)

Image
Image

Perioada de autorecenzare la recensământ, care ar fi trebuit să se încheie duminică, pe 15 mai, va fi prelungită.

Anunțul a fost făcut de președintele Institutului Național de Statistică, Tudorel Andrei. Acesta a spus că decizia se bazează pe numărul mare de formulare completate în ultimele zile.

 

„Am avut peste 450.000 de chestionare finalizate în fiecare zi, în condițiile în care media în perioada trecută era cuprinsă între 110.000-125.000 de chestionare pe zi. Practic, de peste 4 ori a fost traficul mai mare decât în condiții obișnuite. Ținând seama de interesul foarte mare pe care l-am avut în această perioadă, am prelungit sau dorim să prelungim perioada de autorecenzare, urmând ca mâine (vineri – n.r.) să facem un anunț oficial cu privire la această decizie”, a declarat Tudorel Andrei, joi seară, la Europa FM.

UPDATE - "Prelungim perioada de autorecenzare în online până pe 27 mai", a anunțat conducerea INS într-o conferință de presă derulată vineri dimineață, precizând că va fi posibilă, în continuare, și autorecenzarea asistată.

Potrivit președintelui INS, orice chestionar completat online ]nseamn[ o economie de 7-10 lei, pentru că altfel el ar trebui completat în a doua etapă, cu ajutorul recenzorilor care vor merge în teritoriu.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.