Reglementările privind carantina, izolarea și internarea obligatorie, pe ordinea de zi a Guvernului. În jur de 1.500 de prahoveni au "recomandare" să nu iasă din casă

Reglementările privind carantina, izolarea și internarea obligatorie, pe ordinea de zi a Guvernului. În jur de 1.500 de prahoveni au "recomandare" să nu iasă din casă

CCR a publicat, săptămâna trecută, motivarea deciziei din 25 iunie, prin care a declarat ca fiind neconstituţională starea de carantină şi internarea obligatorie, apreciind că textele de lege privind internarea obligatorie şi carantina în timpul epidemiei sunt neconstituţionale, deoarece sunt lipsite de claritate şi previzibilitate, au un caracter incert şi dificil de anticipat şi nu oferă garanţii privind respectarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale.

Prin urmare, Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Interne şi Ministerul Justiţiei au creat un grup de lucru în vederea înaintării unui proiect de lege pentru "punerea în concordanţă" a cerinţelor CCR referitoare la carantinarea şi izolarea persoanelor cu COVID-19, iar proiectul în acest sens ar urma să fie inclus pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de luni.

"Mâine (luni - n.r.) vom avea o şedinţă de Guvern în care îl vom ridica pe ordinea de zi. Odată ce vom avea adaptate, statuate şi votate în Parlament ce înseamnă boală transmisibilă, ce înseamnă carantină, ce înseamnă izolare, ce înseamnă pacient internat, sunt lucruri pe care le vom pune pe tapet şi ne vom întoarce la ce înseamnă identificarea unui focar, izolarea unei zone, carantinarea unei zone", a precizat ministrul Sănătăţii, la România TV.

Până atunci, centrele de carantină s-au golit, iar cei aflați în izolare au rămas numai cu o recomandare de a nu ieși din case. Potrivit ultimelor date furnizate de Prefectură, pe acest subiect, în Prahova erau, sâmbătă, peste 1.500 de persoane în această situație.

 Sursa foto: Agerpres

Image
Image
Image
Image
Image