Reguli noi: Ai voie să-ţi scoţi masca de protecţie, inclusiv în zonele în care e obligatorie. Vezi condiţiile!

Reguli noi: Ai voie să-ţi scoţi masca de protecţie, inclusiv în zonele în care e obligatorie. Vezi condiţiile!

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat luni o hotărâre care aduce lămuriri suplimentare cu privire la obligaţia purtării măştii de protecţie şi excepţiile care pot să apară. Chiar şi în judeţele unde purtarea ei e obligatorie în spaţii deschise, sunt activităţi exceptate de la această regulă, principala condiţie păstrată fiind, totuşi, să se menţină o distanţă considerabilă faţă de alte persoane.

"În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane", se arată în hotărârea adoptată luni de CNSU.

Prin aceeaşi hotărâre a fost actualizată şi lista ţărilor considerate cu risc epidemiologic, în cazul cărora se impune izolarea timp de 14 zile pentru persoanele intrate pe teritoriul României.

(Foto: expressnews.com)

Image
Image
Image