Relaxarea restricțiilor de la 1 iunie: fără mască pe plajă și pe munte, reluarea evenimentelor cu persoanele vaccinate

Relaxarea restricțiilor de la 1 iunie: fără mască pe plajă și pe munte, reluarea evenimentelor cu persoanele vaccinate

Premierul Florin Cîțu a susținut, marți, declarații de presă în care a punctat că mai multe măsuri  ar putea fi relaxate, de la 1 iunie, ținând cont că rata infectărilor este în scădere, campania de vaccinare cunoaște un ritm accelerat și România nu mai are nicio zonă roșie.

“Este clar că putem vorbi despre fără mască pe plajă, de exemplu. Fără mască, dacă mergem la munte în drumeţie, etc., putem să mergem fără mască. Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilităţi pentru persoane vaccinate. Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitate de 100% cu persoane vaccinate, la interior. Sau hoteluri, pe litoral, cu capacitate de 100% cu persoane vaccinate. Deci sunt lucruri la care ne uităm. Putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate şi aşa mai departe. Vom avea aceste evenimente pilot în Bucureşti şi Cluj, dar eu sunt sigur că rezultatele vor fi bune şi putem să ne gândim la astfel de evenimente", a afirmat premierul.

Acesta a spus că o nouă relaxare ar putea fi avută în vedere la atingerea procentului de 60%, privind populația vaccinată. Acesta a lăsat să se înțeleagă faptul că, atunci, s-ar putea renunța la purtarea măștii în spaţiile deschise.

 

Image
Image
Image