fbpx

Restricții de circulație, pentru șoferi și pietoni, vineri seară, în zona stadionului "Ilie Oană"

Restricții de circulație, pentru șoferi și pietoni, vineri seară, în zona stadionului "Ilie Oană"

Image
Image

Comisia Municipală pentru Transport și Siguranța Circulației a aprobat solicitarea Asociației Clubul Sportiv Petrolul 52, privind  măsurile care vor fi luate cu prilejul meciului care va avea loc în această seară, la Ploiești. La rândul lor, jandarmii Grupării Mobile "Matei Basarab" au informat că tratează evenimentul drept unul cu grad mediu de risc și au enumerat măsurile adoptate în acest context.

 

Comisia de Transport a aprobat restricționarea căilor de acces pietonal și rutier în zona stadionului “Ilie Oană”, astăzi, între orele 17.30-24.00, anunță un comunicat al Primăriei Ploiești.

"Astfel, vor fi restricționate căile de acces pietonal și rutier pe strada Stadionului, strada Alexandru Vlahuță și strada Mihai Bravu, pentru desfășurarea, în condițiile impuse de către Federația Română de Fotbal și Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova “Colonel Alexandru Enescu”, a meciului oficial din cadrul Ligii 1 dintre FC Petrolul Ploiești și UTA Arad, care este programat pe stadionul “Ilie Oană”, astăzi, de la ora 20.30", precizează comunicatul Primăriei Ploiești.

Meciul din această seară, care va începe la ora 20.30, este primul pe care Petrolul îl joacă în play-out, după încheiere sezonului regulat din Superligă.

"Pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a evenimentului sportiv, Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploiești, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, va lua măsuri pentru desfășurarea evenimentului în condiții de siguranță a participanților, precum și pentru asigurarea unui climat de ordine în municipiul Ploiești.

Traficul rutier va fi restricționat la nevoie în zona adiacentă arenei sportive.

Spectatorii vor avea acces pe stadion începând cu ora 18.30, pe baza biletelor puse la dispoziție de către clubul organizator, care a comunicat că va deschide întreaga arenă sportivă, pentru suporterii echipei oaspete fiind rezervate locurile din Peluza de pe strada Latină.

Accesul în stadion, urmărirea măsurilor de securitate, îndrumarea și supravegherea persoanelor, în interiorul arenei sportive, potrivit legii, se realizează de către agenții societății de pază și protecție, contractată de organizator.

Biletele pot fi procurate atât on-line, cât și la de la casele de bilete, până la începerea partidei.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și desfășurării jocurilor sportive, partida de fotbal a fost declarată cu grad mediu de risc, fapt pentru care informăm participanții la eveniment să aibă în vedere că pot fi supuși unor controale corporale preventive, în scopul împiedicării introducerii în stadion a materialelor sau obiectelor ce pot pune în pericol siguranța spectatorilor.

Conform prevederilor legale incidente, spectatorilor aflați în stare vădită de beție sau care comit fapte de dezordine înainte sau în timpul desfășurării jocului sportiv li se poate interzice accesul în incinta arenei sportive, putând fi și sancționați contravențional.

Se interzice introducerea în stadion a băuturilor alcoolice, materialelor pirotehnice interzise de lege ori a altor obiecte ce pot pune în pericol securitatea participanților la această competiție sportivă. De asemenea, fumatul în tribune este interzis, fiind permis numai în locurile special amenajate", se arată în comunicatul Grupării Mobile.

Jandarmii le recomandă spectatorilor:

Pentru buna desfășurare a evenimentului sportiv, recomandăm spectatorilor:

- să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porților, pentru a evita aglomerările la punctele de acces;

- să manifeste răbdare pe timpul verificărilor de securitate și acces, la intrarea în arena sportivă, precum și după terminarea partidei, la ieșirea din stadion;

- în arena sportivă să ocupe  exclusiv locurile corespunzătoare înscrise pe documentele de acces;

- părinții să supravegheze cu atenție sporită copiii;

- să respecte indicațiile agenților de securitate ai societății de pază și protecție contractată de organizator și să nu se implice în incidente sau conflicte care ar putea duce la tulburarea ordinii publice, cu mențiunea că orice încălcare a prevederilor legale în vigoare va fi sancționată cu fermitate de către forțele de ordine.

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.