Restricții de trafic, în weekend, pe Valea Prahovei, pentru Trofeul Sinaia

Sinaia va găzdui, în weekend, a V-a etapă Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop.  “Trofeul Sinaia”, ediția a XI-a,  face parte din calendarul competițional al Federației Române de Automobilism Sportiv, fiind organizat de Primăria Sinaia și Clubul Sportiv Carpați Sinaia, sub egida Federației Române de Autobilism Sportiv (FRAS). În acest an, în cursă  vor putea fi văzute și două automobile electrice, ambele de la Kauflande-Rally Team. Una dintre mașini, înscrisă în  concurs, va fi pilotată de Sorin Ghișoi, multiplu campion național în competițiile de viteză, iar cea de-a doua va fi condusă chiar de primarul stațiunii, Vlad Oprea.

Competiția va începe sâmbătă, 20 iulie, când piloții vor intra în manșele de recunoașteri și antrenamente, și va continua duminică, 21 iulie, cu concursul propriu-zis când se vor desfășura cele două manșe oficiale de concurs.

“Suntem de 11 ani împreună la unul dintre cele mai așteptate evenimente.Trofeul Sinaia îi aduce la start pe cei mai rapizi piloți pentru acest circuit spectaculos, singura etapă care se desfășoară pe un traseu integral urban. Piloții au devenit între timp prietenii noștri, mașinile lor sunt deja cunoscute de toată lumea, iar turiștii și localnicii și-au anunțat participarea în număr mare pentru a-și încuraja favoriții”, a transmis Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

Cu mai bine de 6 decenii de istorie în spate, etapa de la Sinaia are un traseu de concurs de peste 3 kilometri, care va porni de la Piațeta Eroilor și va cuprinde străzile Mănăstirii, Furnica, Calea Codrului și Drumul Nou al Cotei 1400.

Restricții de circulație instituite în acest weekend, la Sinaia:

- Bd. Carol I, pe sectorul de drum dintre Str. Gării (rond benzinărie Petrom) - Bd. Ferdinand (Piațeta Vulturii Libertății) începând de vineri, 19 iulie, ora 11:00, până duminică, 21 iulie, ora 21:00

-Str. O.Goga- integral, Str Eroilor-integral;  Str. Mănăstirii până la intersecția cu Str.Spătar M. Cantacuzino începând de vineri, 19 iulie, ora 11:00, până duminică, 21 iulie, ora 21:00

-pe traseul de competiție : sâmbătă, 20 iulie, în intervalul orar, 05:00-20:00, și duminică, 21 iulie, în intervalul orar 05:00-19:00.

Turiștii/vizitatorii care trebuie să parcurgă /să traverseze zone din traseul competiției o pot face în perioadele de pauză:

-sâmbătă, 20.07: până în ora 07:00, în intervalul 13:00-14:00, după ora 20:00 trecere la liber

- duminică, 21.07: până în ora 07:00, în intervalul 12:00-13:00, după ora 19:00 trecere la liber

Pentru ocolirea zonelor blocate traficului, puteți consulta harta rutelor alternative:

Și mijloacele de transport în comun vor avea trasee ocolitoare:

 

Image
Image
Image
Image