România în izolare. De la ora 12.00 au intrat în vigoare noile interdicţii din Ordonanţa militară 3

România în izolare. De la ora 12.00 au intrat în vigoare noile interdicţii din Ordonanţa militară 3

România a intrat oficial, de miercuri de la prânz, în izolare, pentru a preveni răspândirea coronavirusului. De la ora 12.00 au intrat în vigoare mai multe interdicţii din Ordonanţa militară 3.

Conform celei mai recente decizii oficiale, ieşirea din case a fost interzisă indiferent de ore. S-au păstrat excepţiile din ordonanţa militară, la ele mai fiind adăugate câteva situaţii. Indiferent de motiv, însă, oamenii trebuie să aibă la ei o adeverinţă de la angajator, în scenariul în care activitateaprofesională reprezintă motivul ieşirii, respectiv o declaraţie pe proprie răspundere, completată înainte de ieşire, care să cuprindă datele de identificare, locul de domiciliu, motivul ieşirii, traseul anticipat, ore de ieşire din casă şi, evident, data şi semnătura.

Pe lângă excepţiile de până acum, precum ieşitul pentru aprovizionare cu alimente sau materiale esenţiale, pentru îngrijrirea unor persoane care nu se pot îngriji singure, activitate profesională, plimbatul animalelor de companie, activitate fizică individuală, asistenţa medicală sau decesul unui membru al familiei, legiuitorul a mai inserat câteva situaţii care permit părăsirea locuinţei: deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină, deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat, deplasarea pentru realizarea de activități agricole şi deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

După cum ştiţi, există reguli aparte pentru românii peste 65 de ani, aflaţi în categoria considerată cea mai vulnerabilă. Astfel, aceştia au voie să iasă din case doar între orele 11.00 şi 13.00 şi doar pentru câteva motive bine stabilite. Prin excepţie, pot exista ieşiri şi în afara acestui interval orar, însă aici motivele sunt şi mai puţine.

CITIŢI AICI TEXTUL INTEGRAL:

Image
Image
Image
Image
Image