România, între arșită și vijelii. ANM a emis informare meteo de caniculă

După aproximativ două săptămâni în care au fost emise zeci de avertizări de fenomene periculoase, pe fondul instabilității atmosferice, meteorologii au schimbat registrul și adaugă, în cea mai nouă prognoză, un nou pericol: canicula.

"Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice, nord-vestice, sudice și sud-estice și pe arii restrânse în restul teritoriului, după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități", a transmis ANM.

Pe de altă, meteorologii atrag atenția că, "îndeosebi după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată la deal și la munte și pe arii restrânse în celelalte regiuni. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și izolat 35...40 l/mp."

Informarea meteo este valabilă până vineri, la ora 23.00.

Citiți și: Anunț oficial de la ANM: sfârșitul acestei săptămâni aduce CANICULĂ! Prognoza pe regiuni 

Image
Image
Image