fbpx

S-a finalizat licitaţia pentru curăţenie în Ploieşti. Vezi noile tarife!

S-a finalizat licitaţia pentru curăţenie în Ploieşti. Vezi noile tarife!

(Foto: Primăria Ploieşti)

Image
Image

Autorităţile locale au finalizat licitaţia pentru curăţenie şi deszăpezire pe căile publice din Ploieşti, iar noile tarife au fost aprobate de Consiliul Local.

Noua listă de tarife cuprinde 22 de activităţi care pot fi prestate de către noul operator, dintre care 15 pe zona de curăţenie pe drumurile şi trotuarele din Ploieşti şi 7 la deszăpezire. Toate activităţile sunt coordonate de municipalitate, complet separat de contractul de ridicare a gunoaielor, care este gestionat de ADI Deşeuri.

Noile tarife de curăţenie din Ploieşti

Conform noii liste de tarife de curăţenie aprobate joi de Consiliul Local Ploieşti, măturatul manual al străzilor, trotuarelor, aleilor, parcărilor, platourilor şi zonelor de agrement va costa 25,62 lei la mia de metri pătraţi, în timp ce măturatul mecanizat al carosabilului se va tarifa cu 12 lei, iar cel al trotuarelor şi platourilor asfaltate sau pavate - cu 25,52 lei la mia de metri pătraţi. Tariful pentru spălatul carosabilului va fi de 10,62 lei, iar cel pentru spălat trotuare, parcări, platouri şi mobilier stradal va fi de 72,04 lei. Stropitul carosabilului va avea un tarif de 3,36 lei. Toate sumele sunt fără TVA.

Curăţatul rigolelor va fi plătit cu 34,55 lei pe kilometru în cazul în care acţiunea e efectuată mecanizat, respectiv 484,85 lei când acţiunea e efectuată manual. Noul operator se va ocupa, la comanda municipalităţii, şi de montarea de coşuri de gunoi, cu tarife de 100,61 lei pe bucată în cazul celor din PVC amplasate pe stâlpi, respectiv 514,65 lei pentru cele din metal sau beton amplasate pe sol.

Pentru încărcarea deşeurilor aflate pe străzi sau pe diverse terenuri virane vor exista trei tarife diferite, în funcţie de modul de lucru şi de locul în care se află gunoaiele. Astfel, încărcatul manual şi transportul deşeurilor stradale se va tarifa cu 410,64 lei pe tonă, încărcatul manual şi transportul deşeurilor abandonate pe domeniul public cu 409,44 lei, iar  încărcatul mecanizat şi transportul deşeurilor abandonate pe domeniul public cu 540,34 lei.

La secţiunea de deszăpezire, tarifele variază între 15,19 lei la mia de metri pătraţi, pentru curăţatul zăpezii cu lama, şi 671,91 lei pentru curăţatul manual al gheţii.

Aceste tarife au fost aprobate de Consiliul Local Ploieşti după finalizarea licitaţiei pentru delegarea serviciului de curăţenie a căilor publice şi deszăpezire. Procedura de selecţie a fost lansată de administraţia locală în vara lui 2021, după ce autorităţile deciseseră rezilierea contractului cu Rosal. Fostul operator şi-a încetat activitatea în luna septembrie, după asigurarea perioadei de continuitate prevăzute în legislaţia serviciilor publice, iar de atunci şi până la finalizarea licitaţiei serviciile au fost prestate, în baza unor contracte pe perioadă determinată, de către firma Blue Planet Services.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.