S-a încheiat perioada de înscriere la vot în Diaspora. Doar 41.000 de români vor vota prin corespondenţă la prezidenţiale

Deja prelungită o dată, perioada pentru înscriere la vot la alegerile prezidențiale pentru românii din Diaspora s-a încheiat. 41.003 români au optat pentru votul prin corespondență, în timp ce 38.944 de români din străinătate s-au înscris pentru votul la secție.

Românii care doresc să voteze în străinătate la alegerile pentru președintele ţării s-au putut înregistra ca alegători în străinătate prin intermediul unui formular online, până duminică, 15 septembrie, ora 23:59.59, aminteşte Digi 24. Potrivit datelor oficiale de pe site-ul AEP, 41.003 de români s-au înscris pentru votul prin corespondență, în timp ce 38.944 au optat să vpteze în Diaspora la secție.

Guvernul a adoptat, joi, ordonanța de urgență care vizează extinderea termenului de înscriere la vot al românilor din străinătate, de la 11 la 15 septembrie.

Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Image
Image
Image
Image