S-a trezit Garda de Mediu şi anunţă noi controale vizând mizeria din Ploieşti

Criticate că au lăsat să se petreacă sub nasul lor numeroase abateri, autorităţile de mediu din Prahova anunţă noi verificări privind poluare din Ploieşti. Nu sunt vizate marile companii industriale, nu e vizată nici poluarea apelor, nici măcar cea fonică. De data asta, Garda de Mediu îşi îndreaptă atenţia spre câmpurile pline de gunoaie.

Într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook, Garda Naţională de Mediu anunţă că a demarat în această săptămână un control în Ploieşti, pentru a vedea cum a gestionat Primăria situaţia aşa-ziselor puncte negre, la o lună de la precedentele verificări pe această temă.

"Săptămâna aceasta, Garda Națională de Mediu a demarat un control pentru verificarea modului de realizare a măsurilor impuse în urma acțiunii desfășurate în perioada 08.04-12.04.2019, privind starea de salubritate a Municipiului Ploiești. Sunt verificate toate zonele identificate cu abandonări de deșeuri, pentru care au fost impuse măsuri de eliminare, cu termene de realizare. Pentru neîndeplinirea măsurilor impuse, la termenele stabilite, legea prevede sancțiuni contravenționale cuprinse între 50.000 și 100.000 de lei (conform OUG 195/2005 privind protecția mediului). Odată ce verificările vor fi finalizate, vom informa cetățenii cu privire la rezultatele acestora", se arată în mesajul public.

Image
Image
Image
Image