Se schimbă regulile pe "Drumul morţii". Vezi ce măsuri anunţă Poliţia pentru şoseaua care leagă Capitala de Moldova!

Miile de conducători auto care circulă pe „Drumul Morții” trebuie să știe că totul se schimbă în viitor. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Poliției Române. Autorităţile au introdus, momentan pe un sector restrâns, benzi alternative, în speranţa de reducere a numărului de accidente care se petrec pe şoseaua care leagă Capitala de Moldova, trecând pe lângă Ploieşti şi prin Buzău.

Modificarea marcajelor rutiere vine în condiţiile în care, pe o lungă porţiune, inclusiv pe tronsonul Ploieşti - Buzău, Drumul European 85 are o bandă şi jumătate pe sens. Mai exact, pe marginea şoselei există o bandă mai îngustă, în actele oficiale văzută ca bandă de siguranţă, dar care în fapte e adesea folosită ca banda întâi a şoselei, cu toate că lăţimea ei nu e tocmai potrivită pentru asta. Acest lucru îi induce în eroare pe mulţi şoferi şi, dacă mai adăugăm în ecuaţie şi faptul că pe multe tronsoane se circulă de regulă cu viteze foarte mari, înţelegem de ce acest drum a devenit scena unor accidente rutiere cumplite.

CITIŢI ŞI:

Copil de 10 ani spulberat pe o trecere de pietoni din Tomşani

UPDATE | Accident mortal pe DN 1B, la Loloiasca. O maşină s-a făcut scrum

Accident cu zece răniţi, pe DN 1B, la Loloiasca. Trafic deviat

În speranţa de a le reduce numărul, Poliţia Română a anunţat că pe un tronson de 12 kilometri conducătorii auto au benzi alternative de circulaţie, potrivit site-ului a1.ro. E85 este tranzitat, în cele mai aglomerate zile, şi de 15 mii de şoferi. "Drumul morţii" a făcut numai anul trecut 89 de victime. Dacă numărul accidentelor va scădea, autorităţile ar putea decide la anul să extindă regula benzilor alternative pe toată şoseaua, adică 330 de kilometri, mai notează a1.ro. De altfel, Centrul InfoTrafic din poliţia Română a anunţat că sâmbătă se fac lucrări pe DN 1B, parte din acest coridor european, în judeţul Prahova, în localitatea Loloiasca, programate până la ora 15.00.

 

Image
Image
Image
Image