Se scumpeşte apa potabilă. Vezi noile tarife din Ploieşti!

Consiliul Local Ploieşti a aprobat majorarea tarifelor pentru apă potabilă şi canalizare, la solicitarea operatorului, care invocase că acestea nu mai fuseseră ajustate de câţiva ani.

Conform deciziei luate în şedinţa de joi a forului legislativ ploieştean, noul tarif pe metru cub pentru apa potabilă furnizată de Apa Nova a ajuns la 2,91 lei, fără TVA. Până acum, valoarea fusese de 2,76 lei, iar solicitarea iniţială transmisă de Apa Nova era pentru 2,84 lei pe metru cub fără TVA. Consilierii au aprobat o valoare mai mare decât cea solicitată iniţial, explicând că această cerere fusese transmisă acum câteva luni şi, între timp, până când proiectul de hotărâre a intrat la vot, au mai crescut cheltuielile pentru operator. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul tarifului la canalizare. Astfel, acesta a avut în ultimii ani valoarea de 1,18 lei pe metru cub, Apa Nova ceruse să ajungă la 1,23, iar noul tarif aprobat joi este de 1,26. Însumând cele două tarife, un metru cub de apă consumat de ploieşteni va ajunge, cu tot cu TVA, să coste aproape 5 lei.

Consilierul PNL Gheorghe Sârbu, membru din partea administraţiei ploieştene în comitetul de coordonare al Apa Nova, a explicat că tarifele nu mai fuseseră modificate din 2014, deşi operatorul avea posibilitatea, conform contractului, să solicite semestrial ajustarea.

Image
Image
Image