SE STRICĂ VREMEA! Cod portocaliu şi cod galben de instabilitate, până luni noapte

SE STRICĂ VREMEA! Cod portocaliu şi cod galben de instabilitate, până luni noapte

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat avertizările meteo valabile în această perioadă, extinzând codul portocaliu care deja fusese emis pentru ziua de duminică şi prelungind avertizarea până luni noapte. Astăzi, în cea mai mare parte a ţării sunt aşteptate vijelii, cu descărcări electrice şi grindină. Prahova e sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată până luni dimineaţă.

ANM a emis trei mesaje succesive, în contextul în care şi vineri fusese transmisă o prognoză care includea şi ziua de duminică. Iată anunţurile ANM:

DUMINICĂ, între ora 10.00 şi ora 12.00:

COD PORTOCALIU Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuate; În Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, local în nordul Munteniei și în vestul Moldovei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și grindină. Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 60...80 l/mp. 

COD GALBEN Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuate; În intervalul menționat, local în Moldova, Muntenia și estul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20...25 l/mp și izolat 30...40 l/mp.

DUMINICĂ ora 21.00 - LUNI ora 10.00:

COD PORTOCALIU Fenomene vizate: cantități de apă însemnate; În estul Transilvaniei și local în Maramureș, vestul Moldovei și în nordul Munteniei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă, îndeosebi prin acumulare, vor depăși 40 l/mp și, pe arii restrânse 60 l/mp. 

COD GALBEN Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată; În intervalul menționat, în Transilvania, Maramureș, Muntenia, vestul Moldovei și nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20...25 l/mp și izolat 30...40 l/mp.

LUNI, între ora 10.00 şi ora 21.00:

COD GALBEN Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată; În intervalul menționat, în Dobrogea, Moldova, Transilvania și local în Muntenia și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20...25 l/mp și izolat 30...50 l/mp.

Image
Image
Image