Sebastian Ghiță a anunțat că a primit azil politic în Serbia. Decizia, luată după audierea fraților Cosma și după studierea "informațiilor falsificate" de DNA Ploiești

Sebastian Ghiță iese iar la rampă cu declarații, anunțând că va fi audiat ca martor și că, dacă procurorii îi vor cere, le va pune la dispoziție fotografia cu fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, acasă la el. "Cred că, aşa cum mi-am cântărit eu paşii şi acţiunile, cred că ceea ce a început acea Secţie de invesigare a magistraţilor, e o procedură care nu trebuie să devină o acţiune subsumată acţiunilor mele. Investigaţiile trebuie făcute de procurori şi sunt convins că doamna procuror Florea vor avea răbdare şi atenţia şi au şi puterea să se pronunţe asupra doamnei Kovesi în conivenţă cu Portocală sau Onea. (...) Poate că acea poză va ajunge la secţia de investigare a magistraţilor ca probă. Dacă procurorii îmi vor cere. Eu urmează să fiu audiat. Dacă procurorii îmi vor cere voi pune la dispoziţia lor orice probe şi materiale. Nu ştiu (când voi fi audiat – n.r.), dar mă aştept să fiu audiat. De altfel, am depus o plângere şi am explicat acolo de ce eu cred că doamna Kovesi dirijându-i pe domnii Onea şi Negulescu, am explicat acolo cum, pentru că că ştiam că doamna Kovesi mi-a fabricat dosare şi falsificat probe" , a sps Ghiță, la un post central de televiziune.

Tot joi, fostul deputat a anunțat, în presa centrală, că a primit azil politic în Serbia: „Eu am primit azil politic, chiar dacă e o procedură destul de grea, judecătorii au studiat informaţiile prezentate de Onea şi Negulescu, informaţii falsificate şi au decis acordarea de azil politic. Da, au fost audiaţi martori aici. Vlad şi Andreea Cosma au fost audiaţi prima oară aici în Serbia. Sunt ambele prinse în aceeaşi procedură şi în cadrul audierilor oficiale mai mulţi martori din România au fost prezenţi aici. (...) Poliţişii şi judecătorii din Serbia au audiat direct, cu traducător în limba sârbă, aceşti martori care au spus ce s-a întâmplat în epopeea de la DNA Ploieşti şi au înţeles foarte bine. De aceea au luat această decizie. E greu de înţeles pentru orice judecător cum dosarele durează 2, 3, 5 ani şi nu se descoperă nicio probă care să incrimineze pe nimeni şi totuşi este menţinut mandatul de arestare”.

 

Image
Image
Image
Image