Sebastian Ghiță a depus plângere împortiva unui fost judecător de la Curtea de Apel Ploiești. Magistratul, acuzat că a încălcat procedura, la emiterea unui mandat de arestare

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a depus plângere penală la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie împotriva lui Gheorghe Casandrescu, fost judecător la Curtea de Apel Ploiești. Magistratul, pensionat între timp, este acuzat că ar face parte dintr-un grup infracţional organizat, format din procurori DNA precum Lucian Onea, Mircea Negulescu şi Laura Codruta Kovesi. Este vorba despre judecătorul care l-a privat pe Ghiţă de dreptul la apărare şi care a permis ca în dosarul de extrădare a sa din Serbia să fie reprezentat de un avocat din oficiu care, halucinant, a pus concluzii de admitere a cererii de arestare, la ison cu procurorii DNA Ploieşti. De altfel, în plângerea penală depusă luni, 28 ianuarie 2019, fostul deputat Sebastian Ghiţă îl acuză pe judecătorul Casandrescu că face parte dintr-un grup infracţional organizat, format din procurori DNA precum Lucian Onea, Mircea Negulescu şi Laura Codruta Kovesi.

Gheorghe Casandrescu este cel care a emis un mandat de arestare pe numele lui Sebastian Ghiță, fostul deputat susținând că judecătorul a încălcat procedura și nu i-a respectat drepturile. Concret, în loc să-i citeze pe apărătorii aleşi ai lui Ghiță, acesta l-a chemat pe avocatul din oficiu Antonio Enache Pârâu.

Plângerea depusă de fostul deputat de Prahova a fost publicată de Lumea Justiției.

 

Image
Image
Image