UPDATE | Sorin Blejnar, fostul șef ANAF, a fost condamnat DEFINITIV la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul instrumentat de DNA Ploiești

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat, marţi, pe fostul şef ANAF, Sorin Blejnar, la 5 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care era condamnat pentru trafic de influenţă. Decizia este definitivă, dar pedeapsa este mai blândă decât cea primită în primă instanță, unde fusese condamnat la 6 ani de închisoare.

Sorin Blejnar, fostul şef ANAF, a fost trimis în judecată de către DNA Ploieşti în 2016. Procurorii l-au acuzat că în cursul anului 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul A.N.A.F., "a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective. Banii respectivi urmau să-i fie remişi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri”.

Anchetatorii arătau că, “în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi celălalt funcţionar implicat în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip «fantomă» controlate de aceştia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive. Din această sumă de bani, inculpatului Blejnar Sorin i-a revenit efectiv suma de 12.513.894 lei”.

UPDATE - Prima reacție a lui Sorin Blejnar, după ce a fost condamnat definitiv la închisoare: "Merg să mă predau. Este o decizie nedreaptă"

 

 

Image
Image
Image
Image