fbpx

Sorin Oprescu a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare! Curtea de Apel București a dublat pedeapsa din hotărârea pe fond

Sorin Oprescu a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare! Curtea de Apel București a dublat pedeapsa din hotărârea pe fond

Image
Image

Curtea de Apel București a menținut condamnarea la închisoare cu executare, pentru fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, și a dublat pedeapsa stabilită pentru acesta în primă instanță, de la 5 ani și 4 luni la 10 ani și 8 luni de închisoare.

 

Fostul edil a fost condamnat pentru constituire de grup infracțional organizat, luare de mită, abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, spălarea banilor.

"În temeiul art.38, alin.1, Cod penal, raportat la art.39, alin.1, litera b, Cod penal, contopește pedepsele de 6 ani şi 6 luni închisoare, de 6 ani închisoare, de 3 ani închisoare și de 3 ani şi 6 luni închisoare, astfel că aplică pedeapsa închisorii cea mai grea, și anume pedeapsa de 6 ani şi 6 luni închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 4 ani și 2 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 10 ani și 8 luni închisoare", potrivit minutei de ședință a Curții de Apel București, publicate de g4media.ro.

În același dosar, fostul director din Primăria București, Popa Bogdan Cornel, a fost condamnat definitiv la 11 ani și 6 luni de închisoare.

Fostul șofer al lui Oprescu, Cristian Stanca, a fost condamnat și el la 7 ani și 2 luni închisoare.

Mircea Octavian Constantinescu (fost director al Direcţiei economice din Primăria Generală) a fost condamnat 6 ani și 10 luni închisoare.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.